Amb deu anys de trajectòria celebrant conferències, l’associació el Gran Centre Granollers torna a organitzar aquest any un nou cicle de xerrades dirigit per Xavier Guix que tindrà lloc al Teatre Auditori Acull (Carrer de Torras i Bages, 50) del setembre de 2012 al juny de 2013.

Sota el lema “10 conferències 10”, els organitzadors proposen deu conferències amb deu ponents de luxe: Joan Antoni Melé, Federico Mayor Zaragoza, Álex Rovira i Mercè Conangla són alguns dels experts que oferiran una conferència al mes al centre.

Dels autors de Fragmenta, el primer en participar serà el doctor en filosofia i teologia Francesc Torralba amb la xerrada “Vincles de qualitat” el 15 d’octubre a les 20.30 h. L’objectiu de la conferència és explorar la noció de vincle i determinar quines són les qualitats que caracteritzen un vincle de qualitat centrant-se en categories com el respecte, la benvolença i la privacitat. Tot plegat partint de la idea que el vincle ens construeix a nosaltres mateixos i configura la nostra identitat personal. Torralba forma part del consell assessor de la col·lecció Assaig de Fragmenta, editorial on ha publicat Els mestres de la sospita. Marx, Nietzsche, Freud (2007), títol que serà pròximament publicat en castellà i és co autor, amb Vicenç Villatoro, del llibre Amb Déu o sense (2011), que acaba de sortir tambe en castellà.

Posteriorment, el 23 de maig a les 20.30h serà el torn de Ramon M.Nogués a “Cervell, religions i societats”. Nogués, doctor en biologia i autor de Déus, creences i neurones. Un acostament científic a la religió (Fragmenta, 2007) i  Cervell i transcendència (Fragmenta, 2011) parlarà de religions, savieses i espiritualitats com a estabilitzadors de la ment i simbolitzadors davant de l’enigma i el misteri. Nogués treballa en genètica de poblacions humanes i neurobiologia evolutiva i s’ha especialitzat en la branca dedicada a estudiar la conducta humana religiosa i espiritual.

Finalment, el jesuïta Xavier Melloni, autor de Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011), oferirà “Una cura indispensable: la nostra dimensió espiritual” el dijous 21 de març a les 20.30 h.  Segons Melloni, “és una constatació cada cop més evident, tant pels anomenats creients com pels no creients, que l’ésser humà té una dimensió intangible i invisible però essencial que no podem descuidar si és que no volem fracassar com individus i com espècie”. Com descobrir aquesta dimensió,  com conrear-la i desplegar-la serà el tema central de la xerrada. Melloni és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de les religions, especialitzat en Mística Comparada i en el diàleg Interreligiós.

Cada conferència serà presidida per una meditació breu acompanyada de música o dirigida per persones com Míriam Subirana, Nacho Tarrés o Maria Villarroya. A més, per celebrar el 10è aniversari també es duran a terme una sèrie d’actes commemoratius, com ara la presentació d’avui del llibre Ayahuasca, la enredadera del río celestial (Edicions La Llave) de Claudio Naranjo i la representació al març de l’obra TOC-TOC de Laurent Baffie.

El preu de les entrades serà de 3€ (2€ presentant la targeta GCG). Podeu comprar-les anticipades a la següent web: www.teatreauditoridegranollers.cat.

Per a més informació visiteu www.grancentre.com