Els pofessors Raquel Bouso, Antoni Prevosti, Halil Bárcena i Ramon N. Prats, tots ells autors de diversos llibres a Fragmenta Editorial, són alguns dels docents que impartiran el curs de postgrau en Pensament i Religions d’Àsia que organitza la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona amb la col·laboració de Casa Àsia, a partir del proper mes de gener. Les inscripcions finalitzen el 23 de desembre. Per primera vegada  s’ofereix en l’àmbit universitari espanyol un diploma especialitzat en el camp de l’estudi de les religions asiàtiques. El propi Ramon N. Prats n’és el director.

Una taula rodona amb bona part del professorat servirà de presentació del curs i serà el proper dijous 17 de novembre a les 19 h a l’aula 40.113 de la seu de Roger de Llúria de la Universitat Pompeu Fabra (Ramon Trias Fargas, 25-27, Barcelona).

“Aquest nou títol universitari ofereix la possibilitat d’aproximar-se a l’estudi acadèmic de les principals tradicions religioses i corrents de pensament d’Àsia, en els seus respectius contextos històrics i culturals, posant un especial èmfasi en la formació pràctica mitjançant visites guiades a centres i espais de culte i tallers participatius de meditació i música sacra, entre d’altres”, diu la convocatòria. “El curs“, segueix, “respon així a la creixent demanda, en els darrers anys,  d’incrementar la presència de les tradicions culturals i intel·lectuals no europees en el currículum acadèmic dels estudis universitaris”.

L’equip docent està format per professors experimentats en els camps de la sinologia, la japanologia, la indologia, la tibetologia, la buddhologia i la islamologia, amb competències en les seves corresponents llengües i fonts textuals originals. El formen, a banda dels citats, cinc professors més: Tew Bunnag (Human Development Foundation, Bangkok), Albert Galvany (UPF, Barcelona), Ferran Mestanza (U. de Salamanca), Pawel Odyniec (UAB, Barcelona), Víctor Pallejà, (UOC, UIC, UA, UPF, University of New Haven), Agustín Pániker (Ed. Kairós, Barcelona) i Carla Tronu, (U. Autònoma de Madrid).

Halil Bárcena és arabista i islamòleg, director de l’Institut d’Estudis Sufís de Barcelona, i professor del Màster d’Història de les Religions de la Universitat de Barcelona. Ha escrit El sufisme (Fragmenta, 2008) i ha participat en l’edició dels poemes de Hal·lāg Dīwān (Fragmenta, 2010). Raquel Bouso, és doctora en Humanitats i professora de la Universitat Pompeu Fabra (2005). És autora del llibre El zen (Fragmenta, 2009). Ramon N. Prats, doctor en tibetologia, és professor d’estudis tibetans i buddhistes a la UPF i és a punt d’enllestir el llibre Buddhisme (Fragmenta). Antoni Prevosti és professor titular de Filosofia a la UB i sinòleg, ha traudït al català les Analectes de Confuci (Fragmenta, 2007)

El curs fou presentat també el passat 14 d’octubre a Casa Àsia amb Manel Ollé, director del Centre d’Estudis Asiàtics, i Ramon N. Prats, com a director del curs, i comptà amb la intervenció de l’escriptor Luis Racionero.