El doctor en biologia Ramon M. Nogués oferirà la conferència “Cervells, religions i societats” en el marc d’aquest cicle que aquest any duu com a lema “10 conferències 10” amb motiu del seu 10è aniversari. La xerrada tindrà lloc al Teatre Auditori Acull (Carrer Torras i Bages, 50) el dijous 23 de maig a les 20.30 h.
Nogués parlarà de religions, savieses i espiritualitats com a estabilitzadors de la ment i simbolitzadors davant de l’enigma i el misteri. També de com les societats modernes integren pluralment l’universalisme de les tradicions de sàvies i les religions.
El cicle està organitzat pel Gran Centre Granollers i dirigit per Xavier Guix i s’estendrà del setembre de 2012 al juny de l’any vinent amb una conferència al mes. Els organitzadors proposen deu conferències amb deu ponents de luxe: Joan Antoni Melé, Federico Mayor Zaragoza, Álex Rovira, Merçè Conangla, Ramon M. Nogués, Francesc Torralba i Xavier Melloni són alguns dels experts que hi participaran.
El preu de les entrades serà de 3€ (2€ presentant la targeta GCG). Podeu comprar-les anticipades a la següent direcció: www.teatreauditoridegranollers.cat.
Per a més informació visiteu www.grancentre.com
Ramon M. Nogués
Ramon M. Nogués (Barcelona, 1937) és catedràtic emèrit de la Unitat d’Antropologia Biològica a la Facultat de Ciències i a la de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha fet estudis de Pedagogia, Filosofia i Teologia a Navarra i Salamanca, i és doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona. Treballa en genètica de poblacions, especialment en poblacions humanes aïllades. Ha estudiat temes de neurobiologia evolutiva i ha col·laborat en equips interdisciplinaris de neuropsiquiatria amb la Fundació Vidal i Barraquer. En aquest context ha analitzat qüestions relatives a la neurobiologia de la religiositat. Ha intervingut en estudis de bioètica i en comissions oficials sobre aquesta disciplina. És escolapi des del 1955 i prevere des del 1961. A Fragmenta ha publicat els llibres Déus, creences i neurones. Un acostament científic a la religió (2007), Sobre la vida i la mort. Possibilitats i límits de la intervenció humana (2008, en col·laboració) i Cervell i transcendència (2011). És assessor de la col·lecció Introduccions de Fragmenta Editorial.