Revista #90

Hivern 2024

Revista
7,28 
Subscripció paper + digital anual
24,79 
Subscripció digital anual
16,53 

Dialogal 90 neix d’una observació: les parròquies catòliques més conservadores de Catalunya, que en general tenen el castellà com a llengua vehicular, són plenes de gom a gom, mentre les parròquies progressistes, de majoria catalanoparlant, van a la baixa. Per què passa, això? Es tracta d’un fenomen català o hi ha un tomb conservador en l’àmbit de les religions arreu del món?

En aquest número hi trobareu articles que es miren la qüestió des de diverses perspectives. Víctor Recort signa un reportatge sobre l’ensenyament del catolicisme a les escoles del nostre país. Míriam Díez-Bosch es pregunta per l’herència que ens han deixat aquells catalans que es van prendre seriosament el Concili Vaticà II. Joan Safont entrevista Vicenç Lozano, l’home de TV3 al Vaticà, amb qui parla de les aliances i dels embats que viu el pontificat del papa Francesc. Júlia Bacardit ens ofereix una panoràmica dels grans conflictes religiosos que assolen el món, especialment el continent asiàtic. Gemma Ventura fa un retrat del Lama Norbu, que defensa el budisme com un antídot contra les actituds reaccionàries.

Amb l’objectiu d’obrir la revista a les humanitats, a Dialogal 90 també hi trobareu el retrat d’Adrià Pujol del poeta valencià Josep Palàcios, un article del compositor Joan Magrané sobre la revolució que Claudio Monteverdi va suposar per a la història de la música i un Qüestionari dedicat a les Tarta Relena, el grup de música a capella que fusiona música tradicional i d’avantguarda.

També entre la cultura i l’espiritualitat, els articles de Maria Garganté, Anna Punsoda, Berta Claret i Xavier Melloni. Tot això i molt més al Dialogal d’hivern.