Revista #72

Estiu 2020

Revista
7,28 
Subscripció paper anual
20,66 

Estiu 2020. El número 72 de Dialogal està dedicat al món rural, una forma de vida que està recuperant interès entre les noves generacions. La posada en valor del producte local, de proximitat i fet amb cura, i la creació de noves relacions entre el camp i la ciutat, ens diu Clara Fons i Duocastella a l’Editorial, són una bona notícia.

Davant de les incerteses d’aquests temps, Jesús G. Pastor ens permet posar La Mirada més enllà, en l’horitzó i l’esperança. Alguns anhelem espais de natura i silenci, com els que tenen els pastors, però ¿és realment una vida idíl·lica?, reflexiona Laia de Ahumada a L’altaveu; altres, prefereixen fer viatges sense fronteres explorant el Batec de tot el planeta, tal com ens explica Flavia Company. En ambdós casos, la natura és un llindar amb la transcendència, com ens explica Alba Guiluz, Naturalment i com també ens mostra a través de la Finestra d’art Raimon Arola. Al Diàleg hi trobem una interessant reflexió d’Ivette Nadal i Míriam Ponsa sobre les possibilitats alliberadores de crear fora del cànon i a L’entrevista, Eulàlia Tort conversa amb Jaume Torrado sobre la missió de l’Església. A més, trobem una guia de meditació bàsica per deixar la ment En blanc i una proposta de Cuina budista amb àpats per despertar la ment.

Certament, el coronavirus ha portat grans canvis a la nostra societat. Xavier Bonal i Sheila González ens parlen de la seva Recerca sobre les desigualtats en l’aprenentatge durant el tancament dels centres educatius i Arantza Diez ens presenta El personatge del #72, Oriol Mitjà. A més, veiem com hi ha un nou interès en el repoblament de l’espai rural, exploració A fons a càrrec d’Oriol Tarragó i una certa recuperació de l’espiritualitat en temps de crisi, com narra Denise Duncan al Clau de volta. Tampoc podem oblidar la gran tasca del sector sanitari durant aquests mesos, i dediquem el Qüestionari a Nacho Escolar, infermer.

Pel que fa a les seccions culturals temàtiques, Anna Punsoda ens presenta a Va de llibres a Tara Westover i la seva darrera novel·la; l’Espai Fragmenta combina pecats capitals i música mentre que l’A tempo ens porta del «Magnificat» a «Proud Mary» i La filmoteca, a veure la bondat com un miracle polític.

Com sempre, el Petit Dialogal arriba carregat de recomanacions per l’educació dels més petits, amb un article central a càrrec d’Agustí Lleyda. Tot això i molt més al Dialogal d’estiu.