Revista #83

Primavera 2023

Revista
7,00 
Subscripció paper anual
20,66 

¿Quines significacions té avui la llibertat d’expressió? En ple apogeu de la reivindicació de les llibertats, dir el que pensem o expressar allò en què creiem, a vegades, encara té riscos. En el número 83 ens preguntem per les línies que separen la llibertat d’expressió de l’opressió. ¿Què i a qui impliquen? ¿On són els límits? ¿Fins a quin punt expressem o podem expressar les nostres creences?

A Trajectes, Gemma Ventura s’entrevista amb Jordi Badia per parlar del llenguatge políticament correcte i de la seva influència en el discurs públic, i en el discurs al voltant de la religió, la política o l’ètica.

A l’A fons, Ignasi Moreta reflexiona sobre la llibertat d’expressió. Més específicament, es planteja les maneres que els membres de les comunitats religioses tenen d’abordar el debat i la reflexió sobre la llibertat d’expressió, i planteja alguns dels dilemes ètics amb els que es veuen confrontats.

Xavier Melloni, a Obertures, ens recorda que les creences són punts de partença, no punts d’arribada. En un moment o altre, cal travessar un llindar, que és un pas iniciàtic. Un pas que consisteix a perforar la pantalla on es projecten les creences (imatges i significats coneguts) vers l’Enllà que cobreix la tela. Com ers manifesten les creences en una societat que desconfia d’elles?

En aquest començament d’any continuem la secció Pols elevada, amb Raül Garrigasait, que repassa la vida i obra d’alguns dels grans personatges de la cultura catalana vinculats a  l’espiritualitat. I Andreu Trilla Llobera, a Va de llibres, proposa tres lectures que ens conviden a explorar els límits del llenguatge, un camí circular que no porta enfora, sinó endins. A l’A tempo abordem les músiques xamàniques. Finalment, Lluís Pinyot contesta el Qüestionari.

Tot això i molt més al Dialogal de primavera.