La professora Maria Garganté, autora de Santificaràs les festes, moderarà la taula rodona inaugural de la Nit de les Religions el dijous dia 12 de setembre del 2024, a les 18.30 h, a la sala d’actes de l’Edifici del Vagó, al Recinte de l’Escola Industrial (C. d’Urgell, 187, Barcelona). Cal inscripció prèvia aquí

Aquesta activitat obrirà l’edició d’enguany de la Nit de les Religions. Conviccions i Creences en Diàleg, que se celebrarà a Barcelona 14 i 15 de setembre de 2024, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i Audir.

Programa

18.30 h – 19.20 h. Benvinguda i parlaments.

19.20 h – 20.30 h. Taula rodona “Temps, festivitats i creences”, moderada per Maria Garganté, doctora en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb la participació de Ivan Ariel, professor de ioga especialitzat en Meditació, Ioga Nidra i Filosofia del Ioga; Jenabou Dembaga, sociòloga, tècnica de projectes i activista antiracista; i Eulàlia Tort, Doctora en Filosofia i Humanitats per la Universitat Ramon Llull i Màster en Gestió Cultural per la UB.

Santificaràs les festes

La sèrie «Deu Manaments», que vol repensar els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor del decàleg. Amb una mirada fonda i actual, responent a problemàtiques d’avui, lluny de qualsevol confessionalisme. La historiadora de l’art i especialista en patrimoni Maria Garganté, a Santificaràs les festes, s’ocupa d’aquest tercer manament, que a primer cop d’ull sembla el més hedonista i fàcil de seguir, però que està ple d’angles morts i crea un món de relacions ambigües.