Pere Antoni Pons

Caure del cavall

Una cartografia el canvi

De camí a Damasc, Saule sent la veu de Jesús i cau del cavall. És així com aquell que havia estat un furibund perseguidor de cristians va convertir-se en el gran predicador del cristia­nisme. Des d’aleshores, «caure del cavall» és sin­ònim de patir una transformació profunda.

¿Però què vol dir, canviar? ¿Hi ha cap diferència profunda, entre Saule i Pau? ¿Canviem, les persones, al llarg de la vida? ¿O simplement tenim una personalitat estable que orientem cap a objectius diferents segons les circumstàncies del moment? Comparant la trajectòria de sant Pau amb la de l’intrigant Joseph Fouché o les diferents etapes pictòriques de pintors com Pablo Picasso, l’escriptor Pere Antoni Pons analitza diversos aspectes de la idea de canvi.

La col·lecció Assaltar la Bíblia ofereix llibres d’assaig sobre temes contemporanis per mitjà de la relectura de passatges bíblics cèlebres. Amb un estil fresc, amb una mirada humanista i transversal, amb el convenciment que els textos clàssics són grans eines per pensar els reptes del present.

A la venda el 4 de setembre del 2024

Autor Pere Antoni Pons

Pere Antoni Pons (Campanet, Mallorca, 1980) és periodista i escriptor. Ha publicat, entre altres, els reculls de poemes El fibló i la festa (2003) i Dilema d’energies (2022), els llibres-entrevista La vida, el temps, el món: sis dies de conversa amb Joan Francesc Mira (2009) i Guillem Frontera. Paisatge canviant amb figura inquieta (2017), les novel·les Tots els dimonis són aquí (2011) i Contra el món (2023), els llibres de perfils Un arxipèlag radiant (2019) i Protagonistes imminents (2023), i el recull d’articles i d’entrevistes Quan t’acorralen les flames. Mirades sobre les Mallorques d’avui (2023). Col·labora regularment en premsa fent entrevistes, articles d’opinió, crítica literària i d’art, i reportatges i cròniques de temàtica cultural i sociopolítica.

A Fragmenta ha publicat Caure del cavall. Una cartografia el canvi, de la sèrie «Assaltar la Bíblia».