Fragmenta va presentar els seus primers llibres el 8 de maig del 2007. Des d’aleshores, el segell editorial ha publicat 28 llibres i ha consolidat quatre col·leccions diferents: Assaig, Introduccions, Sagrats i Clàssics, i Opera Omnia Raimon Panikkar. Autors com ara Xavier Melloni, Ramon M. Nogués, Teresa Forcades i Raimon Panikkar formen part del selecte catàleg de Fragmenta. Al llarg d’aquests quatre anys, Fragmenta també ha traduït obres de Marie Balmary, Marcel Légaut, Dominique de Courcelles, Luc Ferry i Philippe Barbarin. Monges ha estat el llibre més venut (prop de 3.500 exemplars), un best-seller inesperat. A més, ha ofert edicions bilingües de textos clàssics com les Analectes de Confuci, les Samkhyakarika, l’Evangeli de Lluc i els Fets dels Apòstols segons el Còdex Beza i el Diwan del místic sufí Hal·lag. Dos d’aquests llibres de la col·lecció Sagrats i Clàssics han estat premiats: Antoni Prevosti va rebre el Premi Qwerty 2008 a la millor traducció al català per les Analectes de Confuci, i Josep Rius-Camps i Jenny Read-Heimerdinguer han rebut el Premi Ciutat de Barcelona de Traducció en Llengua Catalana 2009 per Demostració a Teòfil.

Fragmenta encara l’aniversari amb una nova estratègia de comunicació. Amb la seva nova web, Fragmenta ofereix encara més continguts a la xarxa, ja que creu que els projectes han de tenir un rostre, objectius, determinació:

1. ¿Qui som? S’hi explica com va néixer Fragmenta, quins objectius té, qui en constitueix l’equip, què representa la seva imatge corporativa (amb els logos que es poden baixar), com es fa un llibre o com enviar un manuscrit.

2. Catàleg. Hi ha una pàgina per a cada llibre amb les dades tècniques, el text de la contracoberta, el currículum de l’autor, les notícies que han anat apareixent a la premsa (els “ressons”), la coberta en alta resolució i un fragment del llibre en PDF.

3. Autors i col·laboradors. Hi ha també una pàgina per a cada autor i col·laborador (sigui traductor, curador o assessor d’una col·lecció), amb la seva foto, el seu CV, els llibres dels quals és autor o en què ha participat, i també les notícies de la premsa que s’hi relacionin i les fotos del actes on ha intervingut.

4. Actualitat. Un apartat on apareixen els vídeos i les fotos dels actes de Fragmenta, les notes de premsa, l’agenda, el recull de les presentacions passades… D’alguna manera, constitueix el “canal multimèdia” de Fragmenta.

5. Premsa. Un recull on apareixen les notícies que es van publicant al voltant dels llibres i autors de Fragmenta (el títol i una miniatura de la pàgina en PDF), que es poden descarregar.

6. Foreign Rights. Un nou apartat per facilitar informació sobre els títols dels quals tenim els drets de traducció a altres llengües.

7. Distribució. Un apartat on donem el contacte de les distribuïdores que reparteixen els nostres llibres per les llibreries.

8. Compra on-line. La possibilitat de comprar tots els nostres llibres on-line, amb tres formes de pagament (sense despeses adicionals a partir de 15 euros) i amb la possibilitat de rebre els llibres a casa en 24h o 48 h.

A més, Fragmenta ofereix també la possibilitat d’accedir o subscriure’s als seus canals a Youtube i Vimeo. En aquests tres anys Fragmenta ha anat consolidant la idea segons la qual “cada llibre es mereix una festa“, i per això cada llibre ha estat presentat almenys una vegada, creant així una comunitat lectora que assisteix habitualment als actes de Fragmenta per conèixer en viu els autors i participar en els debats generats al voltant dels llibres. Els nous videos que ara produeix (una versió curta d’uns 5 minuts a Youtube i la versió sencera a Vimeo) volen recuperar l’ambient i els continguts més importants dels que hi han intervingut, i arribar també als qui no han pogut fer-s’hi presents. Fragmenta enregistra també una petita entrevista amb cada autor quan apareix el llibre, precisament per acostar-lo als lectors i contribuir a fer conèixer les seves recerques.

En el marc d’aquesta dinàmica comunicativa, Fragmenta va estrenar fa tres mesos un perfil propi a Facebook on pot dialogar directament amb els lectors. Gairebé 200 persones segueixen les activitats de Fragmenta mitjançant aquesta xarxa social.

Els propers mesos, Fragmenta publicarà, entre altres llibres, una obra de Lluís Duch (Religió i comunicació), el tercer volum de l’obra completa de Raimon Panikkar i el capítol de la Misnà La saviesa dels Pares d’Israel.