Jordi Pigem, filòsof de la ciència i escriptor, pronunciarà la conferència “Les noves tecnologies ¿ens alliberen o ens atrapen? La IA i els canvis en les regles del joc de la vida”. Serà el dijous dia 3 d’octubre a la Sala de Graus de la Facultat de Turisme UdG (Pl. Josep Ferrater i Móra, 1, Girona). L’activitat és gratuïta, però cal inscriure-s’hi.

¿La ciència és l’únic mètode per conèixer l’entorn? El coneixement científic tracta de ser racional, metòdic, verificable, formulat en lleis que busquen ser objectives, i obert a l’eliminació d’errades. En aquesta sessió d’Ecodiàlegs, de la mà de Jordi Pigem, filòsof de la ciència i assagista abordarem les limitacions de la ciència i les possibles alternatives de comprensió del món. Il·lustrarem quin és el canvi de mentalitat que necessitaríem, tot introduint l’ecosofia per generar consciència de la nostra natura interconnectada i donar resposta a la crisis de civilització.

Amb Consciència o col·lapse, l’últim llibre de Jordi Pigem, tanca la trilogia que inclou Tècnica i totalitarisme (2022) Pandèmia i postveritat (2021). Jordi Pigem, doctor en filosofia, també és autor del llibre Ángeles o robots (2018), Pandèmia i postveritat (2021) i va tenir cura del llibre Ecosofia (2021), de Raimon Panikkar.

L’activitat és organitzada per la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona. Inscripcions, de franc, aquí.