Jordi Pigem, autor de Consciència o col·lapse, va presentar aquest llibre en una conversa i “berenar filosòfic” a la llibreria Naturallibres d’Alins (C/ Roda 4, Casa Xurret), al Pallars Sobirà. Va ser el dissabte 17 d’agost a les 19 h.
S’acompanyà la conversa amb una de les sis ingestes diàries que exigiria un hobbit: Pastisset de La Comarca amb cervesa artesana o té/infusió. El preu preu d’inscripció és de 10 €*, que inclou la participació en la xerrada i el “berenar filosòfic”, i que que dona dret a un descompte del 10% en la compra del llibre Consciència o col·lapse.
Aquesta activitat formvaa part de les #FiloTrobadesNL, un format de xerrades que tenen per objectiu generar pensament i crítica a través de la reflexió col·lectiva amb l’ajuda d’autors especialistes, per abordar qüestions socials i mediambientals que ens inquieten, buscar solucions a problemes, raonar, dubtar, equivocar-se, aprendre… i atiar la ment amb propostes gastronòmiques.
Jordi Pigem, (1964) és filòsof de la ciència i escriptor. Doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona amb la tesi El pensament de Raimon Panikkar: Una filosofia de la interdependència. Del 1998 al 2003 fou professor i coordinador de l’Àrea de Filosofia del Masters in Holistic Science del Schumacher College a Dartington (Universitat de Plymouth, Anglaterra). Ha sigut professor invitat o ponent en diverses universitats d’Europa i Amèrica. Entre els seus llibres destaquen Redescobrir el món (2023), Tècnica i totalitarisme (2022), Así habla la tierra (2022), Pandèmia i postveritat (2021), Àngels i robots (2017; en castellà, ampliat i amb el títol Ángeles o robots, 2018), Intel·ligència vital (2016), La nova realitat (2013), Bona crisi (2009) i el que ens ocuparà en aquestes #FiloTrobadesNL: Consciència o col·lpse. Ha obtingut el Premi de Filosofia de l’Institut d’Estudis Catalans (1999), el Premi d’Assaig de Resurgence i de la Scientific and Medical Network (2006) i el Premi d’Assaig Joan Maragall (2016). Mai no ha tingut un compte en xarxes socials.