Fragmenta Editorial passa a publicar la revista Dialogal, impulsada per l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR), a partir del número 71, corresponent a la primavera del 2020. L’editorial aposta perquè Dialogal continuï fent un servei a totes les persones interessades en la diversitat cultural i espiritual i es proposa obrir-la a les humanitats perquè serveixi d’eina per a la reflexió i el debat contemporanis.
Dialogal és una revista de caràcter trimestral nascuda el 2002 de la mà de Francesc Torradeflot i Francesc Rovira al si d’AUDIR. Publicada inicialment per El Ciervo 96, l’any 2016 va iniciar una nova etapa a Editorial Mediterrània, quan n’assumeix la direcció Clara Fons Duocastella. Des del gener del 2020 passa a ser publicada per Fragmenta Editorial. Cal destacar la sintonia entre les dues empreses. Dialogal es defineix com una revista “que posa en valor la diversitat de creences religioses i, en general, la dimensió espiritual de l’ésser humà dins i fora del marc religiós”. Fragmenta és una editorial nascuda el 2007 per donar a conèixer llibres d’assaig i textos clàssics en l’àmbit de les religions, el pensament i les grans preguntes en general, sempre des d’una perspectiva rigorosament independent.
En la nova etapa que s’inicia ara, Clara Fons Duocastella continua en la direcció de la revista, que renovarà algunes seccions i col·laboracions. L’escriptora Anna Punsoda s’incorpora al projecte com a editora.
Dialogal dedica el número de primavera a repensar els fonaments de la vida en comú
El número 71 arriba en ple estat d’alarma amb motiu de la crisi del coronavirus, cosa que n’ha retardat la impressió i distribució. Mentrestant, s’ofereix a través de la seva versió digital a IQuiosc. La setmana que ve s’enviarà en paper als subscriptors i, quan retorni la normalitat als punts de venda, es distribuirà a les llibreries.
En aquesta ocasió, Dialogal s’endinsa en els començaments de la vida a través de l’entrevista que l’escriptora Laia de Ahumada fa a la ginecòloga i fundadora de Migjorn, una associació pionera en la pràctica pel part respectat. També inclou una conversa entre dos experts en els serveis socials, Fernando Fantova i Carles de Ahumada, per parlar sobre les “Noves formes comunitàries d’intervenció social”. Compta amb un reportatge de Josep Maria Busqueta sobre el valor social de l’economia en què recupera els orígens d’aquesta disciplina cada cop més allunyada del món real. A banda de les seccions habituals, la revista d’aquest trimestre es completa amb articles de Josean Manzanos, Patricia Dopazo, Pere Losantos, Jacobo Zabalo, Veronica Sartore i Neus Monllor.