Yves Charles Zarka, professor de filosofia política moderna i contemporània a la Universitat París Descartes (Sorbona), presentat per Francesc Torralba, director de la Càtedra ETHOS URLi catedràtic de filosofia de la URL, ha pronunciat la conferència inaugural del XXII Congrés d’EBEN (European Business Ethics Network) a Espanya, que se celebra a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL (Valldonzella, 12), de Barcelona els dies 19 i 20 de juny de 2014 amb el títol “Ètica, emocions i economia: la gestió actual de les organitzacions”. Zarka ha parlat el dijous dia 19 a les 9:30 del matí sobre les «Réflexions sur la liberté et la servitude dans le monde contemporain», aprofitant la seva stada a Barcelona per assistir als Diàlegs de Pedralbes, el mateix dia al vespre, de nou amb Francesc Torralba.

El XXII Congrés d’EBEN-Espanya organitzat per la Càtedra ETHOS URL, reunirà a diversos experts que debatran sobre la gestió de la complexitat en les organitzacions, amb ànim de lucre i sense, donant veu així a tot el Tercer Sector social. 

A més d’Yves Charles Zarka hi han participat d’Amareswar Galla, director del International Institute for the Inclusive Museum i senior advisor del World Culture Forum, Àngel Castiñeira i Josep Maria Lozano, de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE; Josep Maria Gay de Liébana (Universitat de Barcelona), Begoña Roman (Universitat de Barcelona), Carles Folguera (Futbol Club Barcelona), Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, a més de representantes de DAMM, Agbar y Banco Santander.

La inauguració del Congrés ha anat a càrrec de Josep Maria Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull; Maite Fandos, tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona; Francesc Torralba, Joan Fontrodona, president d’EBEN-Espanya; i Josep M. Carbonell, degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL.

Per a la conferència inicial, l’entrada és lliure, però és imprescindible inscriure’s aquí. Aforament limitat.

Diàlegs de Pedralbes

El mateix dia, a les 19.30 h, se celebrava l’activitat “Les fonts espirituals de l’ètica“, dins el cicle Diàlegs de Pedralbes. Hi intervindran Yves Charles ZarkaFrancesc Torralba. L’acte es desenvoluparà al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes. És necessari confirmar l’assistència al correu electrònic pedralbes@fragmenta.cat.